Nuffnang

Beloved YOU.

Saturday, February 1, 2014

Back to December

Terasa payah pula nak memulakan mukadimah
Bismillahirrahmanirrahim
Alhamdulillah syukur kehadrat illahi
Semuanya berjalan dgn lancar
Hati sudah lama di sunting cuma baru nak bertanda
Terima kasih Allah terima kasih semua
Terima kasih buah hati yg menunaikan niat asal
In shaa Allah setiap perkara yg baik pasti ada jalan dariNya
Amin.
11/12/13

Tapi biasa la niat baik ni mmg syaitan tak suka
Ada je halangan dugaannya
Tapi nak buat mcm mana
Sabar menjadi pnguat iman 

Buat Shahizan Puji yg bakal menjadi imam pembimbing jalan ke syurgaku
Seribu kali maaf utk semuanya
Andai ada silap sepanjang perkenalan ini
Semoga jalan yg kita pilih ni akn mndpt keberkatanNya
Menjadi suri d hati mu mmg mnjadi anganku dr dulu lagi 
*agak teratur ayat mlm ni . Errrrr
Sedih sangat sampai tertulis dekat blog
Dari awal 'perkenalan' sampai skg hati ni tak pernah berubah
Semoga ianya kekal sampai ajal yg memisahkan kita
*jgn ckp wa jiwang  x_x

Buat Ami dan Abah terima kasih untuk segalanya
Tanpa redha ami abah semua ni tak jadi
Doa mnjadi pengiring kebahagiaan kami.

Lepas 1 langkah, ade lg zon nebes yg perlu tempuh
Bulan 3 is coming
Allahuakbar
Mudahkan ya Allah

Assalamualaikum

Thursday, August 29, 2013

Dekat tapi jauh
Mas Alya pernah cakap benda yg sama wa cakap ni
Apa yg boleh di smpulkan dr ayat ni is kesedihan
Org lain berkeadaan bahagia gembira tp wa bergelumang dgn emosional
Wa sedih  wa tak se-happy yg lu nampak
Fera akn menetap di Segamat. Akan mnjadi penduduk tegar di Johor
Tapi wa masih sama menanti  kedatangan rmbongan meminang sang kekasih
Haihhhhh
Kembali 'solo' dii rumah
Weh. Fera wa sedih nih lu nak pegii
Nanti  sape nak teman wa pegi jln jln naik motor
Sape nak ikut wa pegi SU beli mkanan Potter
Sape nak tppkan wa tme wa tdesak
Sesayangg pun takde depan mata
Semua org jauh !
Sabar wahai hati
Org  yg sabar pasti ada ganjaran-Nya
Assalamualaikum

Sunday, April 14, 2013

Bismillahirahmanirrahim

Tah kenapa malam ni terasa ingin bercerita
Rindu nak menulis
Mungkin dgn kesihatan yg tak memberangsangkan ni buat hati mula sedih
Kepada sesiapa yg terasa hati dgn kelakuan utk bbrp hari ni
Maaf seribu kali maaf
Terutama buat kesayangan yang jauh di mata
Terima kasih sbb bnyak bsabar melayan kerenah
Tak jemu penuhi apa yg hajat hati ni nak
Sangat menghargai kau lah buah hati SP ♥  
Sahabat baik yang mungkin kata kata wa buat lu sedih
Bukan aku tak cuba nak paham kau tapi aku nak kau sedar
Kalau semua org dalam dunia ni tolak kau
Aku org yg pertama akn kutip kau balik
No matter what !
Itu janji aku
Jangan sedih jgn putus asa
Jodoh pertemuan ajal maut di tangan Allah swt
Kita hanya mampu merancang
Kau kena tau aku sentiasa ada utk kau
In Shaa Allah

Love , SP♥

P/s : The best decision I've made in my life. To fall in love with the same person over and over again

Tuesday, June 19, 2012

Mentality


Hari ni bukan nak bercerita tentang kakak
Haa, ni nak cerita pasal si pelengkap hidup kakak
Gilaaa sedih ah rumah sunyi
Balik kerja semalam boleh nak tersasul tanya mana yang lain sebab nampak Azam sorang jee tengah tgk tb. 
Haihhh, sedihh betul nihh
*hari hari entry cerita pasal sedih :)
Nakk buat cmanee, a feww weeks nih memang berendam air mata jelaa.
Napee jadii jelly balik nih? Anyone boleh bagi answer? T.T
Rinduu adik beradikk rinduu buah hatii rinduu orang Sepang
* Ishhh mcm nak mengeluh panjang jee nihhh
Heyy si tengah, sabar taw.
Jangan sedih kalau org ngutok awak kee
DOG-kan awak kee, kakak adee kat SgBuloh ni boleh meng-PIG-kan mereka lahh
Pfftt, haram jadah punya mulut.
Kau pehal nak nganjeng orang? Bagus sangat kau?
Camtaekk sangat kau? Stylo sangat kauu?
Tolong ahh, jangan nak meng-kondem orang jee. Peduli apee dia nak pakai ape beli apepun.
Pakai duit Acik kau pulakk? 
Silap kau nak bikin tahi dengan kesayangan aku.
Tak kau menangis kena tepek dengan aku jangan panggil aku FM laaa.
* dah dah g cakap bf awak suruh dia tumbok si pemulut haram tuh
Nilai diri sendiri dulu sebelum nak menilai orang.
Kolej swasta jee pun.
Mereka yang memulakan kata-kata perli-an, kutok-an adalah mereka yang tak boleh tengok org lain lebih
*eleyy, esok lusa dia pulak ah tuh buat. Tengok ahh kalau tak cayee :)
Kakak always ada unuk awak. Meng-back-up awk dr jauh.
Sabar! Biar mereka yang sakit mata berhenti bercakap bila dia dah penat. Okayy?
Be a good girl, pekak kan telinga. Jangan dengar cakap cakap yang menyakitkan telinga tuh.
Haihhhh.
Loveyouu very muchh.

p/s : People will never stop talking

Monday, June 18, 2012

Puff ♥

Si Power Puff Girl
Yeyyy, I'm the one yang kale Green tuh
Thanks to Gades Imej Unggul, ahaha
Tapii busukk titee cakap mana boleh cenggini, sebab mata dia tak Sepet. Aipp!
*bialaaa, takyaa nak edit sgt yeh. Sekeh kangg :P
Kalau nak jadii PPG kena kuat
Tak boleh kuat nangis jee, maluu ah cmtuu
Heeee
Luar kental, tapi dalam Jelly sangatt
Maluu ahh caniii, erkkkk


Haihh, macam biasa datang kerja tapi macam takdee kerja
Sebenarnyaa ada banyak kerja tapi malas nak bereskan
Asek bertangguh jee, ishhh
Membawa hati otak fikiran sorang sorang
Mengenangkan buah hati nak final jee malas nak kacau
Kalau tak mau sakit otak sayang aku tuh
Heeeee
*sorry banyakk lemon tawww
A few weeks ni sorry banyak buat perangai
Sorry selalu complain
Sorry selalu merajuk
Sorry selalu menyentap
Sorry selalu marah tak tentu pasal
Sorry emo jeee
Sorry tak pernah nak beralah
Haihh, mintak maaf taw. Cepat salam. Erkkk
Ahaha
* Ambuihh, pandai yehh. Switch acc Twitter kte laa tuh! Eiyyyyy
Tak sabar nak jumpa awak.
Rasa nak timang timang jee, ahaha
Cehhh, sukee ahh tuh. Erkkk


Okayy, last. Iloveyou. Itu pasti
Tak pernah kurang.
Cepatlaa masuk minang. Ahaha 
xoxo, SP
Loveyou 

p/s :  Rinduu jugakkk T.T

Friday, June 15, 2012

Manis♥


Buah Hati 

Ehh, ehhh cmanee boleh ada 'hati' Nourfa dalam kereta demokk tuh?
Heeeeee
*maluu ahh canii. Blushing habiss nih
Ahaha
Saya lah si MANIS tuh, erkkk?
Bialaa kte nak perasan kee hapee, busukk titee yang cakap cmtuu kat kitee. Erkkk
*Sayang, sila jangan muntah. Ahaha
You made my day lah sayangg.
Terus rasa nak senyumm sampai ke petang, gituuu
Heeeee
Dah dah kau pun jangan nak over sampai ke telinga senyum yehh
Tumbok kangg tawlaaaa, heeeee


It's been two weeks takk jumpa kau, tak tengok muka kau
Tak tengok kau senyum, tak bau perfume kau. Erkkkk
Sedihh laaa, malas dah nak cakap pasal rinduuu
Boleh mengundang meroyan taw takk? Ahaha
* tapi betul sedih nih, Eiyyyy
Tanakk cakap pape dah, just nak bgtaw kau buat kali yang berjuta juta lemon nih, I miss you so BAD
Sangat BAD, cehhh
Ahaha
Loveyou 




p/s : Belajar menghargai, jangan dah takde baru nak terhegeh hegeh. Puiii

Thursday, June 14, 2012

Sekadar bertanya

Haihh, selamatt!
Apa mimpi malam tadi tetiba carik titeww nih? Heee
Mimpi titew jadi momok yehh?
Asal semua berkelakuan baik hari ni?
Jeng jeng jeng, mesti adee pape. Ahaha
*perasan kejap. Ting3!

*Sayang, awak jangan nak melucah sangat yeh? 
Aikk? Baikkk Mak Inchikkk T.T
Haih, takdee ayat baik lagii ke nak tepek akuu?
Heeeee
*malu ah caniiii
Semua orang perlukan perubahan
Yesss, noted. Saya faham keadaan tuh
Mungkin saya yang terlalu emosional dalam hal hal yang sebegini
Mungkin itu silap saya, kekurangan saya yang tak dapat di bendung
Ambuihh, ayat sadis betul nih
Tapi memang itu yang nyata, yang terzahir.
Keriangan saya, kesukaan saya tak seiring dengan kenangisan saya
*kuat nangis nih si gendut nih. Haihhh
Wahai hatii, jangan lah terlalu lembut, terlalu fragile
Sekali dua org boleh pujuk, lama lama kau yang tersungkur teruk nak memujuk.
Aku tak menyalahkan kau, aku tak meletakkan kau sebagai beban
Tapi aku cuba menyenangkan dan menenangkan hati aku sendiri
Lemah nyee lah wahai hati.
Sabarrr, dan terima kasih kerana terus bersabar
There's no words can describe you and your love
How thankful I am to have you in my life.
The one that turn out my world ttbe macam MIMPI
Ahaha
*sukee ah tuh org cakap camtuu, yekkkk
Btw, itu hakikat.
Thanks sayang! 
A BIG BIG  FOR YOU 


Loves,
NourfaSP

Wednesday, June 13, 2012

Kembali menulis

Kalau takde angin takdee khabar takdee masalah
'Buku' idaman nih takkan terbuka dengan sendiri, gituu
Di sebabkan segala yang mendatang tak dapat di compress lagi
Maka, terpaksa di buka di sini
Di luah di sini
Di tebar di sini, haihh
Sedihlaaaaa T_T
Lagu theme pun dah sedih, belum lagi dengar cerita isi dalam nyee tuh. Ahaha

Saya rinduu demokk nihh,
Pagi tadi dia text kte, dia cakap dia rinduu, sedih BYE
Alaaaa, rinduu jugakkk
* Wehh wehh, dia tak demokk yehh. Dia kurus.
Jangan nak cakap dia demokk.
Ni gambar lamee, years ago. Erkkkk
Ahaha
Kau nampak cute berbadan 13 mcm nih laaa Shrekk.
Heeeeee
Tahun nii ktee tak dapat pegii Floria laaaa
Busukk titeee exam, dang!
* titee majok sbnanyee dengan dia sebab tak dapat pegii.
Ahaha
Takdeee kerja lain, tu jelaa.
Mjok mjok mjok dan mjok, haihhhh
Sabar laa yee buah hatii 


Kepada buah hati tersayang :
Selamat ber-presentation yeh hari nii.
Jangan kalut sangat, put aside sekejap masalah berat badan kau tuh. Erkkk
Eh eh, terlepas cakap pulak.
Heeeeeeee
Dulu kuwroos, skg demokk. Taff. Tuihh
Ahaha

Sebenarnyee, bukan nak cerita pasal dorang lahh. Eiyyy
Kakak nak cakap, kalau boleh buat laa muka 'naisss' sikit
Kakak dah habis naiss nihh taw, tak nampak kee pipi kakak merah dengan blusher?
Ehemm. Ahaha
*apekee naiss naiss nih, jadah haram menatang nih? Heeee
Jangan laa berangin sangat, kakak nih dala tanah
Kalau angin+tanah mau takkk ribut tanah
Ahaha
Tak retii laaa nak wayang wayang nihh, waa bukan anak seni. Tuihhhh
Haaa kau , gosok sangat pun tak boleh gakk
Geli neman nengoknyeeee
Dah malas cakap banyak, freezing. Eerghhh

p/s : Loveyouu SP 

Saturday, April 21, 2012

Big MOODY

Okayy, perhatian kepada semua semua
Jangan terlebih bercakap dengan saya
Kerana hari ni kakak tak ber-MOOD nak entertain anda semua
Kekurangan mood dam kehilangan perasaan.
Ni dalam hati ni, sebak jee
Nak meleleh jeee.
Nasib baik duduk kat receptionist kena muka senyum jee
Kalau tak dah lari lari balik rumah nangis
Ahaha
Ter-beku lagi ni haa dalam hati
Ada yang pending tak terluah
Haihh, sabarlahh hattiii
Hidup tak senantiasa mudah
Ade jee yang datang menguji.
Sedihh tahap bisu tak boleh bercakap.
Nak lari tengah time kerja.
Duduk sorang sorang kang beku lak air mata nih
Ishhhhhh
Sedihhnyeee, Shrek tolong aku!
Kau kalau aku call kerja nak marah jeee.
Asek cakap aku nih tak boleh kena marah
Marah jee nangis tulah kauu Sepet. Amboiii
Mulut cakap tak pikir. Ahaha
Terima kasih Mas Alya Yusof, kau mulut memang HJ. Eiyyyy
Aseklaaa nak menang kan busukk aku, ishh
Bye lahh, aku sedih.
Taknakk cakap dengan sape sape hari nii.
Aku tahu kau pun tahu aku rinduu kau.
Nanti nanti aku okay lah nih.

p/s : Sedih banyakk kalau tak saya takkan blog-ing :(

Tuesday, February 21, 2012

MINAH

Wehh, camtaekk sikit bahasa lu nak paggil kakak cenggitu.
Perghh, jangan nak gurau kasar sangat lahh kan.
Lu fikir lu sapeee? Eiyyyyy
* kte bengang taw.
Kot yee nak ilekkk sempoii sangat pun jangan laaa panggil camtuuu
Kakak ada nama pulak.
Mamito and abah bagi nama sedap sedap awak nak pggl cmtu napee?
Belum ada dalam sejarah kawan kawan boypren gepren kakak nak panggil cmtu taw
Kot malas sangat nak panggil nama kakak yang panjang tuh, dah nama pendek ada kan boleh
Eiyyy, panas lahhh
Ter-kebetulan si gendut sorang nih pun buat dek jee, takkan kakak pun nak buat dek jugak kan
Kang ignore kata ktorang kurang hajo pulak
Touching banyak banyak nih  =.=
Tolong lah hormat kami sikit.
Kami bekerja dengan 'mak'. Bukan anda anda mahupun anda.
Eiyyy, belajar tinggi tinggi, kerja bagus bagus tapi takde manners nak panggil orang
Jangan harap kakak nak respect awak lah yehh
Awak punyee ADAB boleh letak sama tempat makan kucing kakak.
Dang!
Nak gurau kasar kena bertempat.
Punyeee lah banyak nama kakak nih tu jugak lu nak panggil
Pfffttt, panas sampai ke malam bila teringat. Kan gendutt rambut kerinting? Ahaha
Kasi shoot muka dia dengan lengan kau! Heeee
Takpelaa, sabar. Kakak okay.
  Biar kita buruk di luar tapi cantik di dalam.
Jangan luar dah busuk, dalam pun nak busukk camtaekkk!
Back off, tumbok kang tawlaaa.
Ahahaha
p/s : Iloveyou more and more pun tinggal gak. Amboii, kemain statement yehhh. GEBU